Робота в Німеччині для кваліфікованих фахівців

Оновлено: 07.03.2021
work1

Німеччина, що має найпотужнішу економіку в Євросоюзі і відповідно найбільший ринок праці, має гостру потребу у висококваліфікованих фахівцях. Новий закон (Fachkräfteeinwanderungsgesetz), що набрав чинності 1 березня 2020 року, полегшує працевлаштування в Німеччині для кваліфікованих фахівців, не з країн ЄС. Одним з головних пунктів цього закону, є скасування перевірки пріоритетності на наявні вакансії кандидатів з поміж німецьких громадян і громадян ЄС, перед українцями.

Таким чином, при дотриманні всіх вимог, а в першу чергу – визнанні кваліфікації, і професійному підході, працевлаштування для українців в Німеччині, стало цілком реальним.

Важливо згадати, що в першу чергу, Німеччина зацікавлена ​​у фахівцях в сфері MINT (математика, інформатика, природничі науки і техніка), медицині і сфері догляду за хворими та людьми похилого віку. Особливо гостро стоїть питання залучення програмістів, розробників ПЗ і лікарів.

Офіційною мовою в Німеччині, відповідно, є німецька мова. Тому, для того щоб отримати роботу в Німеччині, як правило, потрібні знання німецької мови. Лікарі, наприклад, повинні мати підтверджений рівень B2. Але іноді, наприклад програмісти, можуть знайти і отримати роботу в Німеччині, маючи тільки знання англійської мови. Але в більшості випадків, знання німецької мови є обов’язковим, і чим вище рівень німецької, тим швидше Ви зможете знайти роботу в Німеччині і виїхати.

З огляду на, що процес отримання порівняльної класифікації диплома і визнання кваліфікації (що є першими кроками до працевлаштування в Німеччині) займає в середньому від 3-х місяців і більше, цей час потрібно використовувати на вивчення німецької мови.

Наша агенція Startstudy має багаторічний досвід викладання німецької мови і підготовки до будь-яких міжнародних іспитів з німецької мови. Ми можемо розробити для Вас план вивчення німецької мови до потрібного рівня, підготувати до здачі іспиту в потрібні для Вас терміни. Заняття з німецької, можуть проходити індивідуально або в міні-групах, як в офісі, так і в онлайн режимі. Останнім часом великим попитом користуються заняття німецькою мовою в міні-групах онлайн. Детальніше про курси німецької мови

Німецьке представництво Startstudy допомагає українським фахівцям ЛЕГАЛЬНО пройти весь цей складний шлях.

Ми допомагаємо на різних етапах: допомога в отриманні порівняльної класифікації диплома/визнання кваліфікації, паралельне вивчення німецької мови з нашими викладачами, допомога в пошуку роботи, візовий супровід і т.д.

Поділитись в Facebook Поділитись в Telegram
Ваша заявка на обратный звонок принята.

Замовити дзвінок

Ваше ім'я *

Ваш номер телефону *

Дата та час