Значення абревіатур

Оновлено: 23.01.2021

Освітня агенція Startstudy пропонує ознайомитися зі значенням наступних абревіатур:

ACBSP – Accreditation Council for Business Schools and Programs (Рада з акредитації бізнес-шкіл і програм). Провідна спеціалізована американська асоціація з акредитації бізнес-шкіл і програм. Її мета – встановлювати, стимулювати і підтримувати високий рівень освітніх стандартів в області бізнесу, а також визначати які школи і програми відповідають вимогам цих стандартів).

IACBE – The International Assembly for Collegiate Business Education (Міжнародна асамблея університетських шкіл бізнесу). Асамблея працює на міжнародному рівні через центри в Європі, Латинській і Південній Америці, Азії та країнах Тихоокеанського басейну. IACBE є спеціалізованим органом з акредитації програм бізнес-освіти і пов’язаних з ними програм в галузі вищої освіти. IACBE працює в основному з невеликими і середніми чотирирічними програмами.

CEEMAN – Central and East European Management Development Association (Асоціація розвитку менеджменту Центральної та Східної Європи). CEEMAN є глобальною мережею управлінських установ, зацікавлених у поліпшенні якості освіти та інноваціях. CEEMAN ставить собі за мету розвиток професійної майстерності та підвищення ефективності управлінських технологій, поліпшення якості навчального процесу та наукових досліджень. Асоціація орієнтована на впровадження творчих інноваційних технологій, що дозволяють зміцнити загальносвітові культурні цінності.

EduQua – перший швейцарський знак якості. Знак якості сприяє прозорості та безперервності освіти в інтересах споживачів і допомагає забезпечити якість програм безперервної освіти в Швейцарії.

FIBAA – Foundation for International Business Administration Accreditation. Міжнародна агенція (некомерційний фонд) з акредитації та експертизи якості вищої освіти, з головним офісом в м. Бонн, Німеччина. FIBAA сприяє вищим навчальним закладам в підвищенні і підтримці високого рівня якості освіти в області економіки, менеджменту, юриспруденції та суспільних наук.

AMBA – (Association of MBAs). Авторитет цієї організації перевірений часом, а акредитовані нею навчальні заклади є всесвітньо відомими брендами. Акредитація AMBA – це міжнародно-визнаний еталон якості програм MBA.

EPAS – (European Foundation for Management Development). Акредитація EPAS для програм вищої освіти з менеджменту була заснована Європейським фондом розвитку менеджменту (EFMD) в 2005 році у відповідь на потребу в загальноєвропейській та глобальної програмної акредитації під впливом Болонської реформи вищої освіти в Європі. Акредитація EPAS присвоюється дипломним (від ступеня бакалавра до ступеня доктора) програмами вищої якості.

AACSB – (The Association to Advance Collegiate Schools of Business). Асоціація з розвитку університетських бізнес-шкіл. Це впливова і авторитетна акредитив організація з оцінки якості освіти в сфері ділового адміністрування та менеджменту.

EQUIS – (European Quality Improvement System) – система акредитації вищих навчальних закладів, що спеціалізуються в менеджменті та управлінні бізнесом. Спочатку EQUIS була створена для підтвердження якості в умовах існування широкого спектру значно різняться європейських систем освіти. Створена Європейським фондом розвитку менеджменту EFMD (European Foundation for Management Development).

UNWTO – (United Nations World Tourism Organization). Спеціалізована міжурядова установа системи ООН, що об’єднує 158 країн-учасниць, 6 асоційованих територій, дві території в статусі спостерігача і більше 500 афілійованих організацій (2017 рік). ЮНВТО діє на підставі Статуту та доданих до неї Фінансових правил, що набрали чинності 2 січня 1975 року та займається розвитком стійкого і загальнодоступного туризму. Провідна міжнародна організація у сфері туризму.

QAA – (Quality Assurance Agency) – у Великобританії створена багатоступенева система акредитації університетів та їх освітніх програм при оцільницькій ролі урядової організації Quality Assurance Agency (QAA). Ряд британських вузів проводить оцінку освітніх програм інших навчальних закладів за узгодженими з QAAкрітеріям

MBA – (Master of Business Administration) Магістр ділового адміністрування – кваліфікаційний ступінь магістра в менеджменті. Кваліфікація MBA – це здатність виконувати роботу керівника середньої і вищої ланки

MIB (Master of International Business) – Магістр міжнародного бізнесу. Програма бізнес-освіти, розроблена для потреб фахівців, діючих у міжнародному середовищі. Такі програми орієнтовані на підготовку менеджерів, маркетологів, аудиторів для міжнародних корпорацій.

MSc (Master’s degree) Магістр наук. Ступінь вищої професійної освіти, наступна після бакалаврату, що дозволяє поглибити спеціалізацію за певним професійним спрямуванням.

Поділитись в Facebook Поділитись в Telegram
Ваша заявка на обратный звонок принята.

Замовити дзвінок

Ваше ім'я *

Ваш номер телефону *

Дата та час