Підготовка до TestDaF

Оновлено: 04.01.2024
Testdaf

Історія університетів Німеччини дуже начисена. Багатьом з них вже виповнилося більше ніж 500 років. Однак, система освіти цієї країни не перестає себе вдосконалювати. Істотний прогрес освітньої системи, за останні десять років, практично ніяк не позначився на ціновій політиці вузів. Навчання в Німеччині дуже привабливе для студентів із усіх куточків нашої планети. Мрії багатьох абітурієнтів з України також можуть стати реальністю, однак, для цього їм буде необхідно успішно впоратись із мовним іспитом, який називають TestDaF. Майбутньому студенту необхідно дуже уважно підготуватися до іспиту і корисна інформація, що викладена в цій статті, допоможе йому успішно подолати цю перешкоду на шляху до навчання в одному з найпрестижніших університетів Німеччини.

Освітня агенція Startstudy пропонує підготовку до іспиту TestDaF індивідуально. Заняття можуть проходити в офісі або онлайн.

Для того, щоб записатися на курси підготовки, потрібно пройти онлайн тестування у нас на сайті, щоб підтвердити свій рівень володіння німецькою мовою В2-С1, який є необхідним до підготовки. Якщо у вас не має В2-С1, ми запропонуємо вам програму для здобуття цього рівня.

Вартість 1 академічної години (45 хв.) – 600 грн.

Записатись
  • Що таке ТестДаФ?

    Цей мовний іспит є обов’язковим для здачі, всім іноземцям, які бажають розпочати навчання в вищих навчальних закладах Німеччини. ТестДаФ складається всього з чотирьох блоків: перший – блок читання, за ним блок аудіювання, після чого перевіряється усна і письмова мова. Здати даний іспит можна не тільки на території Німеччини, але й в рідній країні. Зазвичай, його проводять до шести разів на рік в спеціальних акредитованих центрах. Спочатку, тест був створений ще в 1998 році, за спеціальним дорученням від німецької служби, що займається академічними обмінами.

    Якщо абітурієнт складе іспит TestDaF успішно, то в його сертифікаті з’являться позначки по кожній із частин іспиту. Оцінюють іспит за спеціальною трибальною шкалою, від TDN3 до TDN5. У порівнянні з європейськими стандартами, найнижчий бал буде дорівнює В2, а найбільш високий С1 і навіть вище. Як вважають експерти, якщо іспит був зданий на рівні TDN4 – цього більш, ніж достатньо для успішного вступу до університету Німеччини. Однак, скрізь є свої винятки. Деякі студенти, які бажають навчатися на медичних спеціальностях або ж на германістиці, повинні здати ТестДаФ на більш високому рівні, а також вони повинні мати відмінний атестат про закінчення повної середньої освіти в рідній країні. Однак, існують і ті програми, для яких буде достатньо скласти іспит на самий мінімум, тобто TDN3 за всіма чотирма критеріями. Саме тому, бажано завчасно звернути увагу, які мінімальні бали потрібні в тому чи іншому униіерситеті, для вступу на бажану спеціальність.

  • Як здавати мовний іспит Тестдаф?

    Тривалість іспиту ТестДаФ 3 години 10 хвилин, не враховуючи часу на перерви, тривалість яких може змінюватись у різних центріх здачі.

    Тривалого першого блоку «Читання» дорівнює 60 хвилинам. За одну годину, абітурієнт повинен впоратися з трьома завданнями, кожне з яких має свій рівень складності. Перше завдання є найбільш простим і полягає в тому, щоб для кожного студента, який потребує проходження практики, підібрати відповідний варіант з газети. Друге завдання полягає у вичитування тексту, а також у виборі правильних відповідей на питання з цього самого тексту – це відбувається за стандартною системою «multiple choice». Третє ж завдання, вважається найбільш складним в першому блоці, тому що логіка його незвичайна. Абітурієнту необхідно вірно охарактеризувати ряд тверджень, які слідують прямо після прочитаного їм тексту. Йому потрібно визначити ці твердження як правильні, неправильні або ж ті, про які в тексті зовсім не йде мова. Зазвичай, саме останні два завдання в цьому блоці можуть викликати  плутанину, проте, якщо добре підготуватися до ТестДаФ, розібратися в них буде не важко.

    Другим блоком є ​​«Аудіювання», відводиться всього 40 хвилин на його виконання. Цей блок також об’єднує декілька завдань. Першим завданням буде прослуховування діалогу, який стосується університетського життя. Це може бути, наприклад, діалог між учителем і студентом, де останній домовляється про проведення консультації. Другим уривком, зазвичай, є інтерв’ю експерта з питаннь освіти. Третьою частиною в блоці є наукова доповідь. Після того, як абітурієнт прослухав усі три уривки, йому необхідно буде в письмовій формі відповісти на питання. Деякі відповіді потрібно буде відзначати хрестиками, як правило, орфографічні помилки в цьому блоці не враховуються. Вся складність цього блоку полягає в тому, що прослуховувати уривки тексту дозволяється лише один раз і два рази, якщо мова йде про останній текст. Тому, дуже важливо навчитися розпізнавати осоновну інформацію, а також встигати робити на чернетці позначки розбірливим почерком, адже другої спроби не буде.

    Блок «Письмова мова» триває 65 хвилин. Година відводиться на роботу, а п’ять хвилин на те, щоб абітурієнт добре зрозумів суть завдання. В єдиному завданні є графік, який необхідно розібрати і письмово описати (робити це потрібно швидко, хвилин за 20, не більше). Після чого, залишається аргументовано написати свою позицію і припущення стосовно обговорюваної теми. Підготовка до ТестДаФ повинна обов’язково включати тренування логічно викладати свої думик і будувати структури тексту. Орфографія, також має значення в цьому тесті, але не настільки важливе.

    Останній блок «Усне мовлення», розрахований на виконання за півгодини. Всього необхідно впоратися з сімома завданнями, складність яких поступово збільшується. Одним із перших завдань може бути, наприклад, запис телефоном на спортивний гурток. Однак, одним із останніх завдань, може бути вже висловлення своєї думки щодо німецької міграційної політики. Але, вся складність тексту навіть не в цьому, говорити необхідно буде не з викладачем або іншим студентом, а розповідати це все комп’ютеру. Необхідно чітко і виразно говорити в мікрофон, при цьому повністю концентруючи свою увагу на тесті, не відволікаючись на інших студентів, що також складають іспит. Якісна підготовка до ТестДаФ обов’язково повинна враховувати цей фактор.

  • Як підготуватися до мовного іспиту Тестдаф?

    Здати іспит TestDaF буде зовсім не складно, якщо на підготовку віділити достатньо часу. Якщо говорити про проходження курсів з підготовки, то буквально за півтора-два місяці свої знання німецької мови можна вивести на достатній, для вступу до ВНЗ, рівень. Але добре підготуватися можна і самостійно. Кожен тест структурований. Цей тест загальний, його завдання не в тому, щоб виявити виключно навички граматики або правопису у студента. Тест дає зрозуміти загальну картину того, наскільки людина добре розуміє мову і як він може його використовувати.

    Виконання стандартних вправ із підручників з німецької мови допоможе добре підготуватись до проходження тесту. Навіть приділяючи цьому всього тридцять хвилин на день, через декілька місяців можна досягти великих результатів. Однак, навіть для цього необхідно володіти базовими знаннями цієї мови. Дуже важко буде впоратися зі здачею іспиту, не маючи знання німецької на рівні В2 і вище.

    Найбільше проблем виникає, як правило, у письмовій частині тесту. Саме їй і варто виділити найбільше часу на підготовку. Навряд чи буде можливість написати спочатку весь текст на чернетку і тільки після цього, все перенести на чистий аркуш. Тому, важливо чітко формулювати думки у себе в голові і записувати лише найбільш важливі та основні моменти.

Поділитись в Facebook Поділитись в Telegram
Ваша заявка на обратный звонок принята.

Замовити дзвінок

Ваше ім'я *

Ваш номер телефону *

Дата та час