Освіта МВА

Оновлено: 10.01.2021
МВА

MBA (Master of Business Administration, в перекладі – «Магістр бізнес адміністрування») – професійна кваліфікаційна ступінь в сфері менеджменту. MBA – це практично єдина визнана у всьому світі кваліфікаційна ступінь в галузі управління бізнесом.

Єдиного світового стандарту кваліфікації MBA досі не існує. Проте, наявність у бізнес-школи, тобто навчального закладу, на базі якого організовано навчання за програмами МВА, акредитації, в більшості випадків знімає питання про визнання рівня кваліфікації її випускників в будь-якій країні світу.

Терміни навчання варіюються від декількох місяців для програм Mini MBA до 2 років для повного курсу за програмою Full-time MBA.

Види програм MBA

Єдиної класифікації, як і загального міжнародного стандарту MBA не існує. Однак все наявне на сьогоднішній день різноманітніття програм МВА можна розділити за формою навчання на кілька основних груп:

  • Full-time MBA

    Традиційні програми МВА, навчання за якими проводиться стаціонарно в денному форматі.

     

     

  • Part-Time MBA

    Ці програми також проходять як стаціонарне навчання, але з неповним завантаженням, наприклад, у вечірньому або модульному форматі.

  • Executive MBA (скор. EMBA)

    Це специфічні поглиблені програми, спрямовані, в першу чергу, на перепідготовку і підвищення кваліфікації менеджерів вищої ланки. За своєю суттю це найбільш практикоорієнтовний курс навчання, що передбачає наявність у слухачів великого досвіду роботи на керівних посадах.

  • Mini MBA

    Скорочений курс, в рамках якого викладаються тільки основні дисципліни і вивчаються тільки найактуальніші питання в сфері управління бізнес-процесами.

  • Distance-learning MBA

    Це класичні програми МВА, адаптовані для організації навчального процесу дистанційно.

     

Поділитись в Facebook Поділитись в Telegram
Ваша заявка на обратный звонок принята.

Замовити дзвінок

Ваше ім'я *

Ваш номер телефону *

Дата та час